Formy podania dań

Jeśli chcesz, aby na Twoim przyjęciu, kameralnym spotkaniu biznesowym czy też dużym evencie wyróżniało się doskonałe jedzenie, które będzie zachwalane przez zgromadzone osoby, to dobrze trafiłeś! 🙂
Przygotowujemy posiłki z najlepszych i świeżych produktów, które dostarczają nam lokalni dostawcy.
Dbamy również o estetyczny sposób podania, który dodatkowo zachwyca wizualnie (estetyczny i unikatowy sposób podania jest równie ważny, co doznania smakowe). 🙂

Formy podania dań

Sposobów podania dań jest bardzo dużo, musimy je dopasować okazji, miejsca, możliwości i ogólnego zamysłu. Czy ma to być np. bankiet, klasyczny obiad albo przyjęcie koktajlowe. Chętnie odpowiemy na wszelki pytania lub wątpliwości oraz doradzimy. 🙂

Catering zasiadany

Jest to dobra opcja na wyjątkowe okazje, wymagające eleganckiej oprawy np. z okazji urodzin, chrzcin dziecka, wesele czy uroczyste imprezy firmowe. Dostarczamy dania gotowe do podania na stół (świeże, ciepłe, ułożone, udekorowane). Dla estetyki oraz Twojej wygody podajemy dania ciepłe na paterach/półmiskach wielorazowych/ porcelanowych. Każdy z uczestników w wygodny sposób nakłada sobie dania na talerz.

Odbierzemy nasze naczynia po imprezie od Ciebie (przeważnie 1 -2 dni po imprezie – do ustalenia indywidualnie).

Forma bufetowa (podgrzewacze, kociołki)

Bufet doskonale nadaje się np. na wydarzenia firmowe, imprezy urodzinowe na większą ilość osób czy przyjęcie weselne w luźniejszym klimacie. Każdy uczestnik sam nakłada sobie na talerz tyle, ile oraz co chce, więc ogranicza się marnowanie. 🙂 Drugą istotną kwestią jest to, że dzięki tym urządzeniom mamy pewność, że serwowane posiłki będą długo utrzymywały ciepłą temperaturę.

Podczas spotkań firmowych szwedzki stół ułatwia przemieszczanie się po danym miejscu i nawiązywaniu relacji z innymi osobami. Na takich bankietach podaje się również wygodne przekąski typu finger-food, które można szybko zjeść bez użycia sztućców. Dzięki serwetkom do wycierania rąk i ust, które znajdują się na stołach, goście mogą szybko wrócić do konwersacji.

Podgrzewacze, są pojemne i można w nich podać jedzenie dla większej grupy osób. Oferujemy osobne pojemniki do zup oraz pozostałych dań. Świetnie sprawdzą się zarówno w pomieszczeniach, jak i na świeżym powietrzu.

Formą uzupełniającą do bufetu jest wydawka. Przy dużej ilości osób, żeby uniknąć dużych kolejek przy nakładaniu dań z bemarów proponujemy formę ,,wydawki”. Dania są nakładane z bemarów przez nasz personel. Pozwoli to również na kontrolę wydawanej ilości, żeby starczyło dla każdej osoby.

Lunchbox

Najbardziej praktyczna forma spożycia posiłków. Każdy z uczestników otrzymuję lunchbox z jednorazowym zestawem sztućców, po spożyciu pudełko i sztućce wyrzuca do kosza na śmieci. Taka opcja świetnie sprawdzi się na lunch podczas szkoleń, konferencji, prezentacji i wszelkich wydarzeń firmowych. W szybki, ale wygodny sposób można zjeść wartościowy posiłek.

Posiłki przyjeżdżają gotowe, ciepłe do spożycia. Istnienie również możliwość dostarczenia pudełek z posiłkami na zimno*, do samodzielnego odgrzania. 

*Dania ciepłe, bezpośrednio po ugotowaniu, są przez nas schładzane szokowo, co gwarantuje utrzymanie odpowiednich walorów smakowych.

Przekąski typu finger-food

Nasze przekąski typu finger food są nie tylko smaczne, ale także łatwe do spożycia bez konieczności używania sztućców. Po prostu chwyć ulubioną przekąskę w palce i wróć do rozmowy. Ponadto są dostępne w różnych rodzajach i formach, które zachwycą nie tylko Twoje kubki smakowe, ale również oko. 

Przekąski są podane na estetycznych paterach jednorazowego użytku lub na paterach kamiennych / drewnianych.

Sprawdzą się na każdą imprezę lub okazję, od przydomowego grilla po imprezy firmowe i przyjęcia. Z pewnością zrobią furorę wśród wszystkich Twoich gości! 


Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *